Search This Blog

Loading...

Monday, July 22, 2013

Hye assalamualaikum semua. DAh 13 hari kan berpuasa..so how? Berapa hari dh ponteng? HAhaha aq harap yg lelaki lelaki nie full lagi la k.. actually nak cerita penglaman puasa kali nie..

yaa umur aq dah 20 tapi takleh nak expect aq dh 20 tahun berpuasa la kan.. hahaha tapi nak cerita nie kali kedua ouh puasa jauh dari family..xbest langsung.. p bazaar pon xleh nak shopping gila sebab pakai wet sendirkan.. kalau dgn famiy amekaw bersepah makanan bawak ke sahur, tapi bila buke sendri asal kenyang je.. hahaha takpelah janji kenyang.

Then nak cerita pasal raya.. err macam awal lagi je nak cerita.. hahaha next time la err byyyeeee

hAppy fastingg ;) _ijat

Saturday, July 20, 2013

owner duplicated ?

hye assalamualaikum and selamat berpuasa for the whole muslimin and muslimat di seluruh dunia. well yaa tajuk dah clear. so nak cerita nie.

sekarang aq dah malas dah nak epak dekat blog since xpandai sangat nak bercerita. hahaha so then i represent you the new admin who will wrote something here. name dia aleea ;) so lepas nie kalau ade new entry. it should be not come from me unless ade credit kat bawah name aq. so then bye fullstop

HAPPY FASTING :)

Monday, May 20, 2013

farewell Mr Liverpool Jamie Carragher .!

Assalamualaikum and hey there peoples.
lame dah rasanya aq x update blog nie. 
rasa dah xda sape dah kot nak baca blog nie.
haha xkesah aih aq tulis ikut mood je bukan nak femes pon ;)

as we all know ,  Gay Utd atau ManU telah berjaya mmengungguli EPL sekali lagi atas bantuan HOWARD WEBB dengan 89 mata diikuti Man City dengan 78 mata , Chelsea dengan 75 dan Arsenal dengan 73 mata. 

ok cukup lah mukadimah to semua aq nak cerita pasal Mr Liverpool yang telah bersara. Rasanya seantero dunia bola sepak khususnya Liverpool punya fan mesti sedih dan sugul je sebab our JC23 dah bersara . haish dia nie awesome gila sebab die dijumpai oleh Liverpool , dibina di Liverpool , dan bersinar di Liverpool. xpernah ada satu kelab pon berani nak bid dia sebab dia nie memang soul dia kat Liverpool. 

Carra yang dah berkhidmat kat Liverpool selama 26 tahun nie sebenarnya dah mula sarung jersey Liverpool waktu umur 9 tahun lagi waktu dia kat academy lagi. okey untuk yang tak tau umur Carra sekarang, sila gunakan rumus berikut :

X + Y = Z
X= tahun berkhidmat di Liverpool.
Y=tahun menyertai Liverpool.
Z=umur carragher.

ok abang Carra kita nie dah main untuk Liverpool sebanyak 737 perlawanan. bayangkan aje lah 737 perlawanan kot. mau tak setia abang kita nie kan. aq nak komen banyak takut salah sebab aq nie xda la tau sangat pasal Liverpool dulu dulu, yela hidup pon baru lagi tapi rasanya Carra nie dah mula main since zaman Roy Evans jadik manager hingga la ke zaman BR. Sedangkan manager pon dok tukar2 nie lagi Carra dok maintain ja kat Liverpool. Salute bro. 

bak kata kebanyakkan fan Liverpool, banyak tribute dari team member Liverpool yang lain untuk Carra. Contohnya penyerang sensasi kita skor 23 goal. Coutinho pada game akhir lawan QPR skor pada minit ke 23. tapi mungkin ini cuma kemungkinan sebab kalau nak kate ini semua sudah dirancang, kita mana ada Howard Webb untuk rancang sesuatu atas padang ;( huhu

aq xberani nak cerita panjang panjang sebab takut maklumat yang aq bagi nie salah. so aq end up kat sini k.
meh layan gamba gamba JC23 yang aq curi dari macam macam sumber , kekeke











farewell Mr Liverpool. We all gonna miss you.
YNWA

Thursday, December 20, 2012

day #4

terlalu penat bekerja pada hari yang sepatutnya cuti . kbye

Wednesday, December 19, 2012

day #3

harinie doa aq dimakbulkan . aq turun site . jyeahh ! first impression aq bile pergi site : seronok , pengalaman baru , xmembosankan . tapi ape yg aq dapat : kekototan , kepenatan dan kesakitan . haha guess what aq xtau site yg aq nak pergi nie ialah tapak pembinaan .aq datang hehensem dengan kasut nike warna putih kesayangan aq tue *padahal ade 1 je . haha dengan muke selamba aq lelepak tggu abang nazri datang amik aq ngan apop tok ke site .. sambil tenang aq menghisap sebatang canyon . beliau datang . kami pon pergi memulakan hari yang aku sangkakan amat menyeronokkan .

sebelum mulakan tugas kitorang singgah breakfast kat area peladang . makan roti canai ngan teh tarik baru lah gaya surveyor kan . haha .. selesai makan abg nazri bayar makanan aq , apis dan jugak abg matnoh . wahh semangat aq . terimakasih abg nazri .

selesai makan kitorang gerak . naik hilux beliau , aq rasa macam bos sebab duduk belakang , yelah nak dibandingkan pakaian aq n apop dengan abg abg tue , seploh kali kitorang smart , nampak yg kitorg nie bos . hahaha

sampai kat site . mak aihh .. tapak construction . lecak gile sebab baru lepas ujan , wat the hell doh .. takpe relex xkan die nak suruh kitorg p kat area lecak to . xlogik betol .. tapi..

kitorang kene masuk kat situe .. hampe sial .. sedih .. nuhh bile balik hambik kw .. kotor nak mampuihh .. time nak balik uww ujan baru nak mule .. diorang suruh kitorang tumpang basuh kaki kat tempat indon stay .. masuk area kawasan penempatan org hindon sangat menakutkan . rasa macam diorg nie kaum2 canibal lak .. hahaa .. baru sebuk nak basuh kaki , hujan datang selebat-lebat hujan . hamek kw .. mampuihh basuh kuyup .. arghhh !

sekarang nie , haa aq dah lalok , mabuk sebab demam . style kan . besok nak kene buat lagi tapi silap diorang , aq dah bersedia gile babeng ..

*xda gamba sebab hp calar balar , xda mood .. huh*

Tuesday, December 18, 2012

day #2

ok ingatkan harinie better dari semalam .. hmm ape nak buat nie ape nak buat nie .. sampai bile baru aq ley g site .. hmm bosan bosan bosan .. harinie just duduk online + download movie .. main game dah x lalu .. hmm agaknya besok ape la bala bencana lak kan ..

abang nazri , abang nizam .. kami nak p site !!!!

 sebab dah terlalu bosan , terpaksa la membaca buku .. buku nie berkenaan dengan hydro .. tajuk die HANDBOOK OF OFFSHORE SURVEYING ( VOLUME 1 , 2 , 3 ) kate Encik Aziz buku nie total 3 keping nie RM1400.00+/- .. ok cam bodoh je beli buku memahal .. xbace pon .. ingat nak fotostet je .. hehehe


volume 1 menceritakan tentang projects , preperation and processing
volume 2 pulak cerita pasal positioning and tides
volume 3 plak cerita acquisition sensors

muke bahagia Apop baca buku nie .. thumbsup la bro


muke bakal surveyor terkenal sedang membaca bahan bacaan yang sangat berguna untuk masa depannya ..
acececehh haha poyo
namun bagaimanapun buku nie ade 1 kelemahan . *sangat membosankan . ok bye nak kemas barang nak balikk !!!


Monday, December 17, 2012

day #1 ..

ok harinie sangat bosan .. xbuat pape all day long .. just sit tight online and download movie .. come one ape nie .. apop da 10 kali bangun tido bangun tido dah .. hmm rase serba salah pulak tapi tengok diorang pon macam xda kerja .. hmm wondering .. harinie cume belajar ape itu teraju .. haha

ok en aziz sempoi , pakai bmw tapi xpandai gunting rambut .. pastue bau budu agak kuat jugak lah .. huk alohh nate beruk .. hahaha .. ok suke abg bob sebab die selalu lepak teman kitorang borak .. selalu tak selalu sangat lah .. tapi better dari abg shah .. muke kerek kot .. kak huda pon baik jugak sebab byk tegur kitorang .. and kak qis yang ala cina-cina tue sangat sempoi sebab die suke bergurau .. so far staff teraju ok sangat.. kecuali terlalu bosan sebab xda benda nak buat ..

xda benda nak buat ? tipu doe .. harinie aq dah belajar satu benda .. what was that ? hmm it was CARA-CARA MELIPAT PLAN YANG BETUL .. and kemungkinan besar kami dapat join ke kelantan .. next week InsyaAllah .. hew hew pastu kami jugak di offer menduduki rumah yg telah disediakan oleh pihak syarikat ..

hmm .. so far tue je yang aq tau selain daripada berkemungkinan kene kerja pada weekend .. hari nie budak UITM tue xmasuk , g buat kerja kat PTP *pelabuhan tanjung pelepas* hmm baguslah diorang takda .. benci gila dak poyo yang cakap macam bagus tue .. kecuali DIANA .. die comel dohh .. haha ..


APOP semangat gile lipat plan ..


sampai ati kw , aq xready lg pop .

sian apop penat wat trabas 

day #2 .. please .. please be more interesting =(